Foto: Michael Kragmann (Arkivfoto)

To år uden sommer i Skagen

Ikke siden sommeren 2009 har der været en officiel sommerdag i Skagen. For at kunne kaldes sommerdag, skal der være 25 grader eller mere. Det har man ikke oplevet siden 2009 i Skagen.

Der er nogle steder i landet, hvor man i de seneste tre måneder ikke har haft så meget som bare én sommerdag. Kommer temperaturen op på 25 grader eller derover, så har vi det vi kalder en sommerdag.

Sådan én har man mindst fem steder i landet slet ikke oplevet i år, oplyser TV2 Vejrcenter

- Da sommervarmen kulminerede i Grenaa på Djursland i starten af august, da nåede temperaturen blot 23,2 grader. Det er således Danmarks koldeste sted, da sommeren var på sit højeste. I Åkirkeby på Bornholm har man heller ingen sommerdag haft - selv om Rønne ikke langt væk havde det - for her står sommerens højeste temperatur opført til at være 23,7 grader tilbage i starten af juni, siger Anders Brandt fra TV2 Vejrcenter.

Også Skagen har trods mere sol og mindre regn end andre steder i landet haft svært ved at få temperaturen op. Her er sommerens højeste temperatur 23,9 grader. Kun en gang tidligere siden 2006 har man ikke registreret, at et sted i løbet af sommeren har haft en sommerdag. Det var sidste år, da sommerens højeste temperatur i Skagen blev 23,8 grader.

Sommeren 2011 som helhed ser med 15,9 grader i gennemsnit dog ud til at blive lidt varmere end normalt (15,2 grader).