Arbejdstilsynet på jagt efter lovovertrædere

Arbejdstilsynet besøgte i dag ti nordjyske arbejdspladser.

<b>Hasteaktion</b>
Efter mange dødsulykker på landets byggepladser har Arbejdstilsynet i dag været på hasteaktion rundt omkring ved forskellige firmaer, for at tjekke sikkerheden på arbejdspladserne.

<b>Knap halvdelen fik anmærkning</b>
I Nordjylland har Arbejdstilsynet lagt vejen forbi ca. ti steder. På grund af kulden fandt Arbejdstilsynet ikke mange byggepladser, hvor der i dag blev arbejdet. Men hos knap halvdelen af de steder Arbejdstilsynet fandt, fik reaktioner.

<b>Risikerer retsligt efterspil</b>
En byggeplads får en reaktion, hvis noget ikke er, som det burde være. Nogle af firmaerne har fået et såkaldt 'strakspåbud', hvor anmærkningen med det samme skal udbedres. Andre steder er der uddelt direkte forbud, hvor firmaerne kan risikere et juridisk efterspil.

- Det er faktisk færre reaktioner, end ved nogle af vores aktioner. Jeg håber det skyldes, at sikkerheden er blevet bedre rundt omkring på arbejdspladserne. Men jeg kunne godt frygte, at det skyldes, at der bare ikke var så mange steder at tjekke i dag, siger Gitte Møller Jensen fra Arbejdstilsynet i Nord- og Midtjylland.