Foto: Marie Bergmann

Arbejdsulykke resulterer i forbud

Arbejdstilsynet har givet DLG Land og Fritid i Aars et forbud mod at bruge den kornluge, hvor en mand tirsdag blev livsfarligt kvæstet, som ind- og udgang til en lastvogn.

Efter en 40-årig mand tirsdag blev livsfarligt kvæstet i en arbejdsulykke på DLG Land of Fritid, får virksomheden nu et forbud mod at anvende den kornluge, hvor manden blev fastklemt, som ind- og udgang til lastvognen.

Den 40-årige mand var angiveligt fastklemt i op til halvanden time før han blev fundet. Nordjyllands Politi kontaktede Arbejdstilsynet, da de modtog en anmeldelse. Derefter sendte Arbejdstilsynet to tilsynsførende af sted til ulykkesstedet, hvor de foretog undersøgelser og talte med de medarbejdere, som havde været til stede.

- Det som vi kunne konstatere ud fra det vi så og fik fortalt er, at han blev fundet fastklemt i en kornluge bag på en vogn. Efter vi har foretaget vores undersøgelser har vi orienteret virksomheden om, at de har fået et forbud mod at bruge disse kornluger som adgangsvej ind og ud ad vognen, siger tilsynschef ved Arbejdstilsynet, Lars Toft Pedersen.

Kornlugen, som den 40-årige mand blev livsfarlig kvæstet i, er 40 x 40 centimeter og er oprindeligt ikke designet til at blive brugt som ind- og udgang til lastvognen.

- Vi giver virksomheden det her forbud for at undgå, at der sker lignende ulykker igen, siger Lars Toft Pedersen.

DLG Land og Fritid har sørget for, at de øvrige ansatte på arbejdspladsen har fået tilbudt krisehjælp.

Sagen overdrages nu til Arbejdsstyrelsens jurister, som skal vurdere, hvorvidt der er sket noget strafbart.