LIGE NU:

Årets Nordjyske Naturtalent kåret

Sabina David Ruban fra Mariagerfjord Gymnasium løb med den fornemste pris, da Aalborg Universitet kårede vinderne i konkurrencen om at blive Nordjyllands Naturtalent 2013.

Intens spænding og venten blev afløst af checks og hæder, da først vinderne af Aalborg Universitets konkurrence Nordjysk Naturtalent blev kåret i foredragssalen i Medborgerhuset i Aalborg lørdag formiddag.

Nordjysk Naturtalent er en konkurrence, hvor nordjyske gymnasieelever kæmper om at lave de bedste opgaver i kategorierne Matematik, Biologi, Fysik og Kemi. I hver kategori udpeges en vinder og en nummer to, og den bedste af alle på tværs af kategorierne bliver tilmed udnævnt til Nordjysk Naturtalent.

I år går den hæder til Sabina David Ruban fra 3.y. på Mariagerfjord Gymnasium for en opgave om Reaktionskinetik og enzymer, som samtidig vandt Kemi-kategorien.

- Det havde jeg ikke regnet med. Når jeg nu var blevet bedt om at møde op, vidste jeg nok godt, at jeg ville vinde noget, men jeg tænkte, at det nok udelukkende var i Kemikategorien. Jeg havde ikke regnet med at blive Nordjysk Naturtalent, men det er da rigtig dejligt, fortæller en glad Sabina David Ruban.

I alt omkring 35 gymnasieelever kæmpede om hæder i de fire forskellige kategorier, og i hver af kategorierne var der en førstepræmie på 2000 kroner og en andenpræmie på 1000 kroner sponsoreret af Det Obelske Familiefond.

Yderligere 3000 kroner og titlen som Nordjysk Naturtalent var der så til forfatteren af den allerbedste opgave på tværs af kategorierne, og i år gik den hæder altså til Sabina David Ruban fra Mariagerfjord Gymnasium.

Det nykårede naturtalent søger ind på Medicinstudiet på Aarhus Universitet i år.