Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Arkitekter vrede på Hjørring

10 kendte arkitektfirmaer fra ind- og udland kom overhovedet ikke i betragtning som totalrådgiver til byggeriet af det kommende teater og oplevelseshus i Hjørring, blot fordi de havde misforstået en detalje i udbudsmaterialet.

Det protesterer de nu over i samlet flok, skriver NORDJYSKE Stiftstidende onsdag.

- Når næsten en tredjedel af ansøgerne misforstår betingelserne, må der være noget galt med betingelserne, mener arkitekt og partner Søren Nielsen fra et af de vragede firmaer, tegnestuen Vandkunsten i København.

Administrerende direktør Peter Hesdorf fra Byggeriets Evaluerings Center fremhæver også, at bygherrer skal være varsomme med deres krav, da de risikerer, at potentielle ansøgere giver op på forhånd.

I Hjørring Kommune har man ikke forholdt sig til, at arkitektfirmaer med et godt bud på det store projekt kan være blevet udelukket på forhånd på grund af en detalje:

- Vi gør brug af kyndige rådgivere, og så må vi forlade os på, at de gør det rigtige, siger kommunaldirektør Tommy Christiansen til NORDJYSKE.

I alt søgte 35 arkitektfirmaer om at blive prækvalificeret til arbejdet som totalrådgiver på det store projekt til 173 millioner kroner. 25 blev godkendt, og af dem valgte bygherrerne, Hjørring Kommune og Realdania, midt i december seks til at komme med et projektforslag.