01:41

1 af 2

Arne Boelt er klar til at gå til domstolen

Midt i juni klagede borgmester Arne Boelt og byrådet i Hjørring til EU-kommisionen over, at de og borgerne ikke er blevet hørt, inden staten gav tilladelse til at der blev prøveboret efter skifergas.

Den 18. juni 2015 klagede byrådet i Hjørring til EU-kommisionens formand over, at kommunen og borgerne ikke er blevet hørt, inden at der blev givet tilladelse til prøveboringer og boringer efter skifergas. Nu har de fået svar, og Hjørrings borgmester er klar til at gå videre med sagen til de danske domstole.

- Jeg mener, at svaret siger, at det har været vigtigere at orientere EU end at informere de nordjyske borgere. I svaret står der faktisk, at det har været omkring EU, og at det har været i et tidsskrift, som det åbenbart også skal, men vi har ikke hørt noget til det heroppe. Heroppe har det faktisk været hemmeligstemplet, siger borgmester i Hjørring, Arne Boelt (Socialdemokraterne).

Borgmesteren havde troet, at EU ville være mere interesseret i at også borgerne var blevet orienteret om sagen. Men står det til Arne Boelt, så slutter sagen ikke her.

- Nu vil vi holde sommerferien færdig, og så har jeg skrevet rundt til vores gruppeformænd i hele byrådet og sagt, at vi tager det op først i august, og senest den 12. august vil jeg have et svar fra gruppeformændene, om hvad de tænker hver især. Hvis der er et flertal for at gå videre med det, så vil jeg gå videre med det til en dansk domstol, siger Arne Boelt.

Arne Boelt vil også tage en snak med de andre borgmestre i Nordjylland, som er berørte af sagen, for at høre, om de vil være med til at gå ind i en retssag mod staten.