LIGE NU:

Arrangør garanterer: Fremtidige gadeløb bliver race fra start til slut

Jonas Mikkelsen fra Special Invite ville skabe et show hvor det på forhånd var aftalt, at stjernen Alberto Contador skulle vinde. Det lykkedes ikke, og nu garanterer arrangeøren, at han aldrig vil forsøge at lave sådan en aftale igen.

Onsdag var det hverken Michael Valgrens sejr eller Alberto Contadors sekundære placering i tirsdagens gadeløb i Aalborg, der blev talt og skrevet om i de danske medier.

Det var i stedet historien om at løbsarrangør Jonas Mikkelsen fra firmaet Special Invite, havde forsøgt at overbevise en række danske hold om at tage imod 1000 kroner per rytter til at dække deres udgifter imod at de ville give løbets stjerne Alberto Contador "en god oplevelse" og kun køre om andenpladsen. Altså aftale løbets udfald på forhånd.

Onsdag aften var Jonas Mikkelsen, der dagen igennem var blevet udsat for kritik fra blandt andet Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen og af Dansk Idrætsforbund, der vil have jurister til at se på sagen, i Nordjylland LIVE, for at fortælle sin version af historien.

SE HELE INTERVIEWET MED JONAS MIKKELSEN OVENFOR

- Det har ikke været sjovt at være mig i dag med den hetz, der har været mod min person, og jeg må sige, at jeg synes, det er taget lidt ud af en kontekst, lægger Jonas Mikkelsen, der også står bag gadeløbet SpilNu.dk Grand Prix, ud i studiet hvor Bo Storm Madsen interviewede ham.

Da Jonas Mikkelsen under Tour de France fik aftalen med Alberto Contador i hus, stod det klart, at han ikke kunne nå at komme til Aalborg til SpilNu.dk Grand Prix, der blev afviklet 28. juli. I stedet ville Contador komme til Aalborg, hvis der blev stablet endnu et løb på benene, som koncentrerede sig om den spanske stjerne. Det løb kom til at hedde Aalborg Mægleren Grand Prix - Alberto Contador Testimonial og skulle med Jonas Mikkelsens egne ord være et "show".

- Det var tænkt som et show for at give alle fans af Alberto Contador en oplevelse og se ham i levende live, fortæller Jonas Mikkelsen, der siger videre at show-ideen hvor en stjerne på forhånd er garanteret sejren, er udbredt i Holland og Belgien.

Det blev som bekendt aldrig til noget, og det var Contadors holdkammerat Michael Valgren, der løb med sejren. Og hvis showløbet var blevet til virkelighed, ville publikum ikke være i tvivl, siger Jonas Mikkelsen.

- Så havde folk vidst, at det var et show, der var lagt op til og at de personer, de ryttere, der skulle være med, de ville have en rolle i det her show.

- Vi tilbød rytterne 1000 kroner til at få dækket deres omkostninger, så de kunne være med i det her show hvor de havde en rolle og skulle skabe underholdning og sørge for at vores stjerne Alberto Contador ikke styrtede eller blev sat efter et par omgange, for det ville være skrækkeligt, siger Jonas Mikkelsen.

- Men de danske hold valgte at sige, at de ville hellere køre cykelløb og det accepterede vi.

Jonas Mikkelsen garanterer i slutningen af interviewet at hvis han i fremtiden arrangerer gadeløb, vil der altid være tale om rigtigt race.

- Som igår og som de sidste fem år (til SpilNu.dk Grand Prix) hvor der er blevet kørt cykelløb fra start til slut bliver det også fremover, så vi undgår situationer som den her, siger Jonas Mikkelsen.