Årsag til hul fundet

01:54

Det var et brud på et gammelt drænrør som i sidste uge fik et stykke af Hedegårdsvej mellem Halkær og Vegger til at synke flere meter ned i jorden. Foto: Iben Hedemann

1 af 2

Det var et brud på et gammelt drænrør som i sidste uge fik et stykke af Hedegårdsvej mellem Halkær og Vegger til at synke flere meter ned i jorden.

Vejen er anlagt på en gammel jordvold, som skiller en slugt fra Halkær Sø. Drænrøret, som er ledt igennem jordvolden, er mere end 50 år gammelt, og kommunens entreprenører kunne i dag slå fast, at drænrøret er styrtet sammen midt på, og de store mængder smeltevand har undermineret jordvolden.

Det var kommunens håb, at skaderne ikke var større, end at man kunne føre et nyt rør igennem det gamle. Det håb fik dog ikke næring da et fjernstyret kamera afslørede, at en stor del af røret er smuldret bort. Alternativet er at lave en helt ny rørledning ved siden af den gamle.

Aalborg Kommunes teknikere skal tirsdag analysere billederne og træffe afgørelse om, hvilken løsning der skal tages i brug.

Forsiden lige nu