LIGE NU:

Astman om nye læger: Det er en rigtig stor dag

Regionsrådsformand Ulla Astman er glad for, at læger fra lægeuddannelsen i Aalborg nu afgiver deres lægeløfte, men vil ikke sige, hvornår lægemanglen er fortid.

De første læger fra lægeuddannelsen på Aalborg Universitet afgiver i disse dage deres lægeløfte. Det er kulminationen på mange års kamp for at få oprettet og fastholdt en lægeuddannelse i Aalborg, og det kan være løsningen på den lægemangel, man oplever i landsdelen. Derfor var det også en glad regionsrådsformand, der mandag aften var i Nordjylland LIVE.

- Det er en rigtig stor dag i dag, siger Ulla Astman (Soc.dem.)

- Vi kan ikke afblæse lægemanglen, desværre. Det ville jeg rigtig gerne, men jeg er sikker på, at de unge mennesker kan være med til at afhjælpe den, siger hun videre.

Mange af de nyuddannede læger planlæger at blive boende i Nordjylland - også selvom de ikke stammer fra landsdelen -  og det er noget, som Ulla Astman og Region Nordjylland vil arbejde på også er tilfældet, når de næste hold læger bliver uddannet.

- Nu har vi de første unge mennesker uddannet, og nu drejer det sig om, at vi skal holde på så mange som muligt af dem og gøre det spændende for dem at blive i Nordjylland.

- Det handler om at tilrettelægge spændende forløb og få deres øjne op for det spændende ved at være læge i Nordjylland. Man behøves ikke være læge på kæmpestore sygehuse i København for at få et spændende lægeliv.

Ulla Astman tør dog ikke lave en aftale om et interview om 2, 5 eller 10 år, hvor snakken skal gå på at lægemanglen nu er fortid.

- Vi håber at kunne holde på unge mennesker, og vi kan se, at lægeprgnoserne ser positive ud. Jeg håber på, at vi om 7-10 år er ved at være der, hvor der måske stadig er mangler, men ikke den helt store mangelsituation som i dag. Lad os håbe på det. Jeg kan jo ikke give nogen garantier, slutter hun.