02:37

Foto: Jesper Lange

1 af 2

Asylansøgere giver penge i kassen

Jammerbugt Kommune glæder sig over nyt asylcenter, der kvit og frit giver både liv og jobs.

Et nyt asylcenter er på til Jammerbugt Kommune. Fra 1. februar skal 50 flygtningedrenge i alderen 12-17 år indlogeres i Vester Thorup, og med det følger 42 nye stillinger. Asylcentre er blevet en rigtig god forretning for Jammerbugt Kommune, der håber, at endnu et center kan være med til at skabe liv og ikke mindst arbejdspladser i området.

- Vi har brug for aktivt at være med til at etablere arbejdspladser i lokalområdet. For arbejdspladser betyder bosætning, siger borgmester i Jammerbugt Kommune Mogens Gade.

Den gamle efterskole i Vester Thorup, der bliver til asylcenter for flygtninge fra blandt andet Syrien og Eritrea, er blot det seneste eksempel på, at flygtninge, der bliver indlogeret af kommunen, giver penge i kassen. Staten dækker de udgifter, der er i forbindelse med etablering af centeret.

- Det giver ikke underskud, og det er ikke sådan, at det går ud over Fru Jensens hjemmehjælp. Vi har en fortjeneste på at drive asylcenter i Jammerbugt Kommune. Dels med de direkte arbejdspladser, dels i forhold til driften, men også i forhold til murere, tømrere og håndværkere i det hele taget så det er en positivt ting at drive asylcenter i Jammerbugt Kommune, siger Mogens Gade.

Indflytningen i den gamle efterskole skal ske løbende fra 1. februar.