01:53

Der er i øjeblikket 500 asylansøgere på asylcentret i Brovst - og det er ifølge borgmester Mogens Gade (V) for mange i forhold til, hvad der er plads til. Foto: TV2/NORD (Arkiv)

1 af 2

Asylcenter fortsat fyldt til bristepunktet

På trods af løfter om at overbelægningen på Brovst Asylcenter ville være slut ved årsskiftet, er der stadig proppet til bristepunktet.  

Brovst Asylcenter huser i øjeblikket omkring 500 asylansøgere, og det er 100 for mange. Det oplyser borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade (V). 

Jammerbugt Kommune, der ejer asylcentret i Brovst, har siden 2008 haft en aftale med Udlændingeservice om i nødstilfælde at kunne huse flere asylansøgere, end de har plads til, men siden da har asylcentret kørt med overbelægning.

Siden efteråret har der været så mange asylansøgere på centeret, at mange af dem blev placeret på Feriecenter Tranum Klit. 

I september lovede både Udlændingestyrelsen og borgmester Mogens Gade, at antallet af asylansøgere på centret skulle nedbringes. Alligevel aftalte Jammerbugt Kommune med Udlændingestyrelsen, at perioden med overbelægning på centret kunne forlænges:  

- Udlændingestyrelsen ønskede, at vi kunne fortsætte med at have de 500 asylansøgere, og vi har måske været lidt svage i koderne til følge op på, at vi skulle have lidt færre. Men hvis det var sådan, at asylansøgerne ikke blev behandlet ordentligt, så havde vi ikke sagt ja til det. Men i og med, at vi har nogle gode steder at have dem boende, har vi sagt ja til at tage en periode mere, siger Mogens Gade. 

I morgen har Jammerbugt Kommune et møde med Udlændingestyrelsen, hvor der skal lægges en plan for, hvordan overbelægningen kan nedbringes.

Jammerbugt Kommune vil have nedbragt antallet af asylansøgere på centret i Brovst til 400 inden efteråret 2011.