Dommen for kursmanipulation ankes. Foto: TV2/Nord

Både anklager og forsvarere anker domme

Anklageren anker byretsdomme til tre tidligere medarbejdere i Sparekassen Himmerland. Forsvarere modanker dommen.

Anker til både strengere og mildere straffe.

Dommene til tre medarbejdere i Sparekassen Himmerland for at fuppe aktiemarkedet var ikke hårde nok. Det mener anklageren i sagen om kursmanipulation mod Sparekassen Himmerland, som derfor har anket sagen til Vestre Landsret.

De tre tidligere medarbejdere, heriblandt direktøren Svend Jørgensen, har også besluttet at modanke dommen, oplyser Sparekassen Himmerland i en meddelelse til Fondsbørsen.

Anklageren, vicestatsadvokat Hans Fogtdal har anket sagen, fordi han mener, at der skal ske en skærpelse af dommen efter anklageskriftet.

Retten i Hjørring dømte den 8. marts sparekassedirektør Svend Jørgensen til en tur bag tremmer i fem måneder.

Anklagemyndigheden havde argumenteret for, at kursmanipulationen var så grov, at den burde udløse en fængselsdom til de to bankdirektører på mellem et år og seks måneder.

Sagen skyldes, at tidligere sparekassedirektør Svend Jørgensen i sommeren 2008 indgik en hemmelig aftale med Ebh Bank's tidligere direktør Finn Strier Poulsen.

De to lovede hinanden, at Ebh Bank skulle holde hånden under Sparekassen Himmerlands aktiekurs, så den ikke røg under kurs 600.

Finn Strier Poulsen, der også blev idømt fem måneders fængsel ved

Retten i Hjørring, har allerede anket sin dom.

Tre medarbejdere fra de to pengeinstitutter - heraf de to fra Sparekassen Himmerland - blev straffet med fængsel i tre måneder.

Sparekassen Himmerland blev dømt til at betale en bøde på fem millioner kroner - anklageren krævede en bøde på mellem fem og 10 millioner kroner.

Retten slog endvidere fast, at der ikke var beviser for, at kursen på sparekassens aktie blev holdt kunstigt oppe, som Bagmandspolitiet hævdede. Derimod blev markedet ført bag lyset.

/ritzau/