Foto: Ivan Johan Hansen

Badevandet trækker

Badevandet bliver varmere og varmere, og i Frederikshavn blev flere strandgæster lokket i bølgerne.

Når vandtemperaturen kommer over 19 grader, siger man, at det er en badedag. Netop 19 grader blev forleden målt på Thurø i det sydfynske øhav, og dermed er sommeren bademæssigt skudt i gang.

Helt så varmt er vandet endnu ikke ved de nordjyske strande, men de 14 grader ved Palmestranden i Frederikshavn var nok til, at flere strandgæster måtte have enten tærnes eller hele kroppen under.

For en enkelt badegæst var vandet dog næsten for lunt.

- Herinde i vandkanten er der vel 16-17 grader, og det er næsten for varmt. Så er det ikke forfriskende mere, siger Ernst Dvinge, som er vinterbader og senest var i vandet, da det var omkring de otte grader.

Derfor var det også noget af en nydelse, da Ernst Vinge nåede ud på lidt dybere vand, der havde en lidt lavere temperatur.

- Det er virkelig dejligt!, udbrød han efter sin første dukkert i sommerbølgerne.

De seneste dage er badevandstemperaturerne nærmest eksploderet på grund af det varme sommervejr, hvor både luften og solen har varmet vandet godt op.

Det er dog primært på Nordjyllands østkyst, at man kan opleve smålunt sommervand. På vestkysten ligger temperaturen ikke over 10 grader.