Foto: TV2/Nord

Bagmandspolitiet anker frifindelse

Bagmandspolitiet har besluttet af anke frifindelsen af en stribe jyske bankchefer.

Vestre Landsret skal vurdere, hvorvidt der er hold i Bagmandspolitiets teori om kursmanipulation blandt jyske bankchefer. Statsadvokat Morten Niels Jakobsen fortæller, at Bagmandspolitiet nu anker syv ud af otte frifindelser.

- Jeg har studeret sagen nøje nu, og jeg mener Landsretten skal have mulighed for også at vurdere beviserne. Det er en vigtig sag, og det er hovedgrunden til, at vi anker sagen. Desuden var der jo ikke enighed blandt dommerne ved Retten i Hjørring, siger statsadvokat Morten Niels Jakobsen.

Mændene har siddet på topposter i Morsø Sparekasse, Ebh Bank og Sparekassen Kronjylland. Retten i Hjørring frifandt de otte mænd for anklagerne om kursmanipulation, mandatsvig og bedrageri 1. juli. Teorien går blandt andet på, at de skulle have lagt en plan om at presse kursen på de to obligationer og en bankaktie kunstigt i vejret.

Retten i Hjørring vurderede den 1. juli, at der ikke var gjort noget ulovligt, og alle tiltalte blev frifundet i sagen med 4 mod 1 dommerstemmer. Sagen er kaldt den hidtil groveste sag om kursmanipulation.