LIGE NU:

Banan taget som gidsel

Jagten på den gule kunst-banan, der blev stjålet i weekenden er stadig i gang. Bananen er stadig sporløst forsvundet, men måske der er en opklaring på vej.[size=2] [/size]

Bananfarcen fortsætter om den gule banan, der blev stjålet fra Kunsthal Nord i Nordkraft i weekenden.

Det nye i sagen er, at en anonym mand har kontaktet kunstneren Morten Modin. Han påstår, at han ved hvor bananen befinder sig, og kræver nu et ukendt pengebeløb for oplysningerne.

- Selvfølgelig kunne jeg godt mærke at der var noget potientiale i historien, men slet ikke regnet med, at det blev Talk of town - en gul banan som jo egentlig er kunst, siger Henrik Broch-Lips, der er kunstfaglig leder på Kunsthal Nord.

Manden med informationerne har både ringet og skrevet sms'er til bananens kunstner, Morten Modin. Så vi kontaktede den anonyme for at høre, hvad han vidste om bananen.

- Prøv at overvej hvad I vil give til mig for at fortælle den historie. Okay? Og så ring tilbage, siger han.

Manden ville altså også have penge for at stille op til interview med TV2/Nord. Det gik vi selvfølgelig ikke med til.

- Men ved du hvor bananen er?

- Prøv at hør her. Jeg gider ikke sige noget før vi aftaler et bestemt beløb, som jeg skal have for den tjeneste der. Det er meget enkelt.

- Men det er lidt svært for os at vide, hvis du nu ikke ved noget?

- Altså jeg er ikke et uintelligent menneske, lad vær med at stille trick-spørgsmål til mig, og hør efter hvad jeg siger til dig.

Manden ville hverken stille op til interview eller fortælle hvor bananen befinder sig - medmindre han får penge for det.

- At der er nogle der kræver en løsesum og vil tjene penge på det her, det er jo lidt bizart. Jeg tænker det er en sjov drejning, men det er ikke noget vi vil gå ind i eller på nogen måde kan opfylde, siger Henrik Broch-Lips.

Nu flyver rygterne. Endda om bananen overhovedet er kidnappet. Vi har fået opkald fra seere og kommentarer på facebook om, at det kan være et reklame-stunt.

- Jeg garanterer for mig selv, at det er ikke noget mediestunt herfra. Så skulle det være nogle, der har fundet på det, som jeg ikke kender. Jeg har i hvert fald ikke gjort noget som helst i den retning, at det så er blevet det (red. et mediestunt), det er så noget helt andet, siger den kunstfaglige leder.

Selvom den gule banan har været et stort samtaleemne, er der ingen der har set noget. Og heller ikke på Nordkrafts videoovervågning er der fundet gule glimt af bananen og eller dens kidnapper.

- Jeg kunne godt forestille mig, der kom til at ske en udvikling, den banan er jo et eller andet sted, om den så kommer sejlende ned af Limfjorden eller om der er nogen der finder den i en kælder, ja eller også finder man den på overvågningskameraet i Nordkraft, så det kan godt være, at det accellerer i sagen.

Hvis der er nogen, der har set den gule banan, er der et signeret værk og en flaske vin på højkant.