Bandemedlemmer laver ballade foran byretten

Foto: TV2/Nord

Ballade udenfor byretten i Aalborg mandag. Personer fra to grupperinger i bandemiljøet var mødt op i forbindelse med en retssag mod et bandemedlem, der i september overfaldt et medlem fra den anden lejr med en hammer.

De to parter i konflikten er på den ene side rockersupportergruppen "We don't care", der har tætte relationer til indvandrermiljøet - og på den anden side personer fra Hells Angels miljøet. Det var netop dem, der startede tumulten i formiddags. 

- De begyndte at råde og gå truende frem mod den anden gruppering. Og så greb vi så ind og fik dem adskilt, siger Jan Stagsted fra Nordjyllands Politi. 

Politiet var forberedt på balladen og var mødt talstærkt op fra morgenstunden. Alligevel måtte hundene sættes ind, da situationen spidsede til.

- Episoden skete ved, at den ene gruppe misforstod den anden gruppe. De troede, de skulle ind i retsbygningen. Men de skulle bare ned at hente deres biler i parkeringskælderen, forklarer Jan Stagsted.

Dagens retssag handler om et overfald i forbindelse med efterårets ulmende bande-uro. Den 24. september blev en mand med indvandrerbaggrund slået ned med en hammer ved Budolfi Apoteket. Den sigtede i sagen kommer fra HA-miljøet, og det var altså sagen mod ham, der betød, at politiet i dag måtte stå vagt ved retten. 

Efter tumulten valgte politiet at afspærre Badehusvej og have omkring 25 mand på stedet og på patrulje i området, mens sagen blev behandlet indenfor.

Den sigtede i sagen blev idømt et års fængsel, men har nu anket dommen.

Forsiden lige nu