Det har været en langsommelig proces med at få jernbanebroen repareret. Broen skulle have været genåbnet i november sidste år, men det er udskudt på ubestemt tid. Foto: TV2/Nord

Banedanmark: Forsinkelser skyldes kvalitetskrav

Først skulle den være færdig i starten af november. Så skulle den være klar i slutningen af november, men nu er der ingen dato for, hvornår togpassagerer igen kan krydse Limfjorden.

Banedanmark forklarer nu den lange ventetid på en ny broklap med, at kvalitetskrav har gjort at arbejdet har taget længere tid, end man havde regnet med.

- Fra start af havde vi ikke haft fantasi til at forestille os, at det skulle tage så lang tid. Det skyldes fejl, som er opdaget i kvalitetskontrollen, som skulle udbedres og kontrolleres igen, siger Jesper Hansen, adm. Direktør i Banedanmark.

Ifølge Ekstra Bladet skyldes del af forsinkelserne nye tekniske krav til broen, fordi den nye broklap har en anden konstruktion end den gamle. Jesper Hansen, der er direktør i Banedanmark peger i stedet på, at det er kvalitetskrav, der er årsagen til forsinkelsen.

Det er endnu uvist, hvornår togpassagerer igen kan tage toget over Limfjorden. Efter snart et år uden trafik på jernbanenbroen kræver Preben Bang Henriksen (V), at rigsrevisionen går ind i sagen.

- Der er efterhånden så mange indikationer af, at der er noget rivende galt i det her projekt, at jeg synes, det er på plads, med en kulegravning af hele projektet, siger Preben Bang Henriksen.

Banedanmark vil om noget tid melde ud, hvornår de vil melde en dato ud for åbningen af jernbanebroen.