Foto: TV2/Nord

Bankbosser uden forsikring

Den tidligere direktør i Løkken Sparekasse glemte at forny den forsikring, der skulle betale erstatning.

Det kan ende i personlig ruin, hvis direktion eller bestyrelsemedlemmer i den tidligere Løkken Sparekasse bliver dømt til at betale erstatning til staten oven på krakket. Det oplyser DR Nordjylland.

Den tidligere direktør glemte nemlig at forny den forsikring, der skal betale den eventuelle erstatning direktionen eller bestyrelsen måtte blive dømt til at betale. Det oplyser bestyrelsens tidligere talsmand, Knud Rødbro.

- Forsikringen udløb til et årsskifte og erstatningskravet blev rejst et par måneder senere. Men der står med småt i forsikringspolicen, at den er gældende et halvt år efter udløb. Og det henholder vi os til.

Forsikringsselskabet er uenig i den udlægning og vil ikke betale eventuelle erstatningskrav.

- Men vi mener stadig, at forsikringen er gældende og har sat en advokat på sagen, siger Knud Rødbro til DR Nordjylland.

Hvis den gamle Løkken Sparekasse taber forsikringssagen, så der det sort ud for de personer, der eventuelt måtte blive dømt til at betale erstatning.

- Så går de personligt konkurs, fastslår Knud Rødbro.

Statens oprydningsselskab efter bankkrakkene, Finansiel Stabilitet, har rejst erstatningskrav mod syv personer i den nu krakkede Løkken Sparekasse. Erstatningskravet beløber sig samlet set til 275 millioner kroner.