Foto: TV2/Nord

Bankdirektører beholder bonuspenge trods dom

Selv om to tidligere EBH Bank-direktørers bonusser var udbetalt ulovligt, beholder de pengene.

To tidligere direktører i EBH Bank kan beholde en stor bonus på samlet 6,5 millioner kroner, selv om de i Vestre Landsret blev dømt til at betale beløbet tilbage til konkursboet efter EBH-fonden.

Ganske vist skal de to betale beløbet tilbage - men samtidig skal Finansiel Stabilitet holde de to direktører skadesløse, besluttede dommerne.

Umiddelbart fremstod det i forbindelse med medieomtale af dommen mandag, som om de to skulle betale pengene tilbage.

Men ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag besluttede landsretten samtidig, at de to direktører skal holdes skadesløse, fordi de formentlig ville have fået deres bonusser via EBH Bank, hvis ikke EBH fonden havde udbetalt dem.

Problemet i sagen var, at EBH-fonden og ikke banken udbetalte de store beløb til direktørerne. Det skyldes, at man ville undgå lokal forargelse, hvis det kom frem via bankens regnskab, at direktørerne havde fået de store bonusser.

De to direktører, Finn Strier Poulsen og Jens Nielsen, fik beløbene udbetalt fra 2004 til 2007.

Ebh-fondens konkursbo blev som storaktionær i banken efterladt med et hul på to milliarder kroner i 2008, fremgår det af Jyllands-Posten.

Dommen blev afsagt med stemmerne to mod en. Retsformanden var i mindretal og mente, at det var i orden, at fondens bestyrelse havde udbetalt pengene.

Finansiel Stabilitet overvejer nu, om dommen skal ankes til Højesteret.