Seneste nyt:

Banker lokker konfirmander med høje renter

Konfirmander kan med fordel kigge sig godt omkring, før de vælger, hvilken bank de vil betro konfirmationspengene. De bliver nemlig tilbudt særligt gode renter.

Spar Nord meldte i dag ud, at konfirmander kan få en indlånsrente på otte procent, hvis de opretter en konto i banken til konfirmationspengene.

- Vi vil gerne give de unge mennesker en god grund til at sætte nogle af deres penge i banken, og vi vil gerne på en meget kontant vis vise dem, at det betaler sig at spare penge op, siger Leif Lind Simonsen, som er pressechef i Spar Nord.

Men selvom de otte procent er en flot rente, er den ikke helt så flot, som den konfirmanderne fik sidste år. Da tilbød Spar Nord hele 12 procent, mens Nørresundby Bank var helt oppe på 14 procent.

- Det er rigtigt, at den var højere sidste år, men renterne er faldet en del siden da, og renten på otte procent svarer faktisk til en tidobling af, hvad vi kan tilbyde almindelige bankkunder. Og det synes vi er et tilstrækkeligt flot tilbud til, at vi kan vække de unges interesse, siger pressechefen.

Spar nord er ude som den første bank, der tilbyder særlige renter til konfirmander i 2014. Men de unge kan godt forvente, at andre banker kommer på banen. Det siger John Norden, som er direktør i Mybanker.dk, som hjælper forbrugere med at sammenligne banker.

TV2/Nord har talt med Nørresundby Bank, som endnu ikke har besluttet, hvilken rente den vil tilbyde konfirmanderne i år.