01:35

Der var balloner, bolsjer og barnevogn på Nytorv. Foto: Jesper Lange

Foto: Jesper Lange

1 af 3

Barfoed på stemmejagt i Aalborg

Balloner, karameller og grønne jakker. De konservative folketingskandidater fra Nordjylland var i dag på charmeoffensiv i Aalborg.

Kom man forbi Nytorv i Aalborg her til formiddag, var det svært, ikke at rende ind i en konservativ folketingskandidat. Adskillige nordjyske kandidater, deriblandt Lene Espersen og den konservative partiformand, Lars Barfoed, var på gaden for at møde vælgerne.

- Det er fantastisk vigtigt. For det er jo en mulighed for at tale med borgerne om, hvordan de opfatter vores politik og vores valgkamp, forklarer Lars Barfoed om dagens charmeoffensiv.

Med som blikfang i Aalborg i dag var desuden flere barnevogne med store rudekuverter i. Rudekuverterne var adresseret til "Lille Emil fra Helle" og var en del af de konservatives kampagne imod rød bloks økonomiske politik, som de konservative mener, er dybt uansvarlig.

- Der er simpelthen for at vise, at socialdemokraterne, SF og Enhedslisten vil efterlade regningen for vores overforbrug til vores børn og børnebørn, så de kommer til at betale gælden, fortæller Lars Barfoed.

Men happenings med barnevogne og grønne balloner er ikke nødvendigvis det mest effektfulde middel i jagten på vælgernes kryds:

- Udover mine brochurer, har jeg bestikkelsesvåben nummer et, siger Lene Espersen og griber dybt ned i lommen. Frem hiver hun en håndfuld karameller med det karakteristiske "C" trykt på:

- De konservative karameller er de bedste. De andre har lakridssmag og sukkersmag. Pebermynte med chokolade indeni - det bliver man aldrig træt af, fastslår Lene Espersen, inden turen går videre til dagens næste arrangement.

Se reportagen fra dagens konservative charmeoffensiv i vores udsendelse kl. 19.30.