02:10

1 af 2

Beboere fortsat bekymrede for asbest

Selv om der mandag aften var borgermøde om asbestfaren på Eternitgrunden i Aalborg, så er der stadig stor bekymring blandt beboerne. De vil have lovning fra kommunen, om at der bliver lavet luftmålinger i området.

300 borgere mødte mandag aften op til informationsmødet om asbestfaren på Eternitgrunden i Aalborg. Flere fremmødte opfordrede kommunen til at udføre et omfattende måleprogram på området.

Efter at det for en måned siden kom frem, at der var fundet asbest i en støvprøve på terrassen hos en nabo til Eternitgrunden, har der været megen debat om, hvorvidt der er en sundhedsrisiko ved at bo i området.

Alligevel vil Teknik - og miljørådmand Mariann Nørgaard (V) på nuværende tidspunkt ikke komme med løfter om luftmålinger:

-Man kan jo foretage målinger bevidstløst i en uendelighed, men der skal jo også være en mening med at få taget de målinger. Vi skal huske på, at vi også pålægger bygherren og ejeren af Eternitten mange udgifter ved det, siger rådmanden.

En af beboerne på Eternitgrunden, Jonas Eduardsen, er ikke blevet mere rolig efter aftenens informationsmøde. Han vil have et løfte fra kommunen om asbestmålinger:

- Når man har en lille datter, er man jo bekymret for, om man kan lade hende lege udenfor og lægge hende til at sove udenfor. Lige nu er det utrygheden, der er altoverskyggende, siger han.

Aalborg Kommune skal nu foretage en såkaldt risikovurdering og på baggrund af lægerne og eksperternes anbefalinger tage stilling til, om der skal foretages luftmålinger eller ej.

- Flere af eksperterne på informationsmødet anbefalede jo netop nye målinger, så jeg forstår ikke, hvorfor man ikke bare gør det, siger beboer Jonas Eduardsen.

For at skabe tryghed blandt beboerne, vil Teknik - og miljørådmand Mariann Nørgaard have, at skrænterne omkring Eternitgrunden skal plantes til.

I de seneste prøver, der er foretaget på Eternitgrunden, er der ikke fundet spor af asbest.