Ældrecenter lukningstruet. Foto: Michael Kragmann

Beboere kede af plejehjems-lukning

Så går den tilsyneladende ikke længere for det lille Præstbro Ældrecenter i Frederikshavn Kommune. Med de store millionsparekrav som kommunen nu er blevet stillet overfor, så ser det ud til definitivt at være slut.

De dystre udsigter vækker stor sorg for beboerne. De seneste seks år har Præstbro Ældrecenter været i spil som et sted, hvor der kan spares. Nu er der nok ikke mere at rafle om.

- Det er vi rigtig kede af. Vi frygter, at må flytte på en stor ældre-institution med lange gange. Det er sørgeligt, for vi får det aldrig bedre end her, siger en af beboerne, Ella Marie Sørensen, til TV2/NORD.

Det er enigt socialudvalg i Frederikshavn Kommune, der nu giver ældrecentret dødsstødet, og indstiller til byrådet i Frederikshavn, at stedet med kun fem beboere må lukke.

- Det er simpelthen for dyrt, at have både aften- og nattevagter ansat til så få beboere, siger socialudvalgsformand Jørgen Tousgaard (Soc.dem).

Det er Frederikshavn Kommunes dårlige økonomi, der er årsag til, at nu går den ikke længere. 125 millioner kroner årligt skal der spares på driften. I år og næste år har socialudvalget derfor skullet finde besparelser for 54 millioner kroner.

Senest til årsskiftet er det planen, at ældrecentret lukker, men beboerne må gerne blive boende, hvis de kan nøjes med hjælp fra hjemmeplejen.

Der i alt otte ansatte på det lille ældrecenter. Hvad der skal med dem, er endnu usikkert.