Foto: Pressefoto

Bedre busruter til studerende

Mariagerfjord Kommune arbejder i øjeblikket på en ny plan for den kollektive trafik, og alt tyder på, at de studerende på kommunens ungdomsuddannelser kan se frem til bedre busruter til og fra skole.

Der er kortere transporttid i udsigt for de studerende på ungdomsuddannelserne i Hobro og Hadsund. Mariagerfjord Kommune arbejder nemlig lige nu på en ny plan for den kollektive trafik, og her har ungdomsuddannelserne haft mulighed for at fremføre deres ønsker til de nye busplaner.

Det er Mariagerfjord Gymnasium, Tradium, Tech-College Mariagerfjord og VUC i Hobro og Hadsund, der har fået en finger med i spillet.

- Vi har oplevet meget stor lydhørhed fra det politiske system og er meget glade for at et enigt nyvalgt byråd med borgmester Mogens Jespersen i spidsen har bakket op om vores ønsker om bedre busforbindelser, siger Rektor Jette Engelbreth fra Mariagerfjord Gymnasium.

Konkret arbejder kommunen med mere direkte busruter mellem kommunens store byer, og det kan sænke transporttiden. Samtidig er der også planer om direkte campusbusser, som kan køre i mere direkte rute til og fra ungdomsuddannelserne.

Håbet er at komme noget af den ventetid til livs, som eleverne kan opleve nu.

- Vi synes, at borgmesteren og byrådet har vist fremsyn og stor forståelse for nødvendigheden af at fremtidssikre ungdomsuddannelserne i kommunen, så vi også fremover kan tilbyde kommunens unge den fulde palet af ungdomsuddannelser i uddannelsesbyerne Hobro og Hadsund, og ikke skal opleve at vores unge skal søge ud af kommunen for at få deres uddannelsesønsker opfyldt, siger Rektor Jette Engelbreth.

Den endelige plan for den kollektive trafik i kommunen skal ligge klar i løbet af marts.