Bedre jobmuligheder for nye sygeplejersker

Der er gode muligheder for at de nyuddannede nordjyske sygeplejersker kan komme i job. Foto: TV2/Nord

Nyuddannede nordjyske sygeplejersker har nemmere ved at få job nu end de har haft de seneste par år.

For nylig er 79 nye sygeplejersker blevet færdige med deres uddannelse, og over halvdelen har allerede fået et job, fortæller uddannelseschef Jane Frølich fra UCN til DR Nordjylland.

- Tallene ser meget bedre ud nu, end de gjorde i januar. Så jeg er rigtig positiv i forhold til at flere nyuddannede kommer i job, siger hun.

De senere år har region Nordjylland gennemført store besparelser og fyret flere sygeplejersker. Men den udvikling ser ud til at være vendt.

I øjeblikket er der i følge uddannelseschef Jane Frølich 12 ledige sygeplejerskestillinger på Aalborg Sygehus. Jane Frølich mener, at der er to årsager til, at der nu igen er jobmuligheder for nyuddannede sygeplejersker.

- Jeg kunne forestille mig, at det er en kombination af, at der er nogle sommerferiejob, og at der er en afgang fra arbejdsmarkedet. Det vil sige nogle sygeplejersker, der stopper med at arbejde. Dermed bliver der en bevægelighed, som betyder, at der kan komme flere nyuddannede i job igen, siger Jane Frølich til DR Nordjylland.

Og de nye jobmuligheder kan være første skridt mod bedre tider for nye sygeplejersker. Konsulentvirksomheden COWI har tidligere lavet beregninger på efterspørgslen af sygeplejersker i fremtiden.

- Den viste jo, at der blev behov for flere sygeplejersker, og der var en afgang fra arbejdsmarkedet, som betød, at der vil blive et større behov for sygeplejersker i 2015. Så hvis det allerede nu begynder at kunne mærkes i det små, ville det jo være rigtig dejligt, siger Jane Frølich.

/ritzau/

Forsiden lige nu