LIGE NU:

Benzinprisen dykker i dag

Der skal ikke spejdes så langt efter de gode tilbud på benzintavlerne tirsdag. Benzinpriserne har taget et usædvanligt stort dyk.

Som bilist mærker man hurtigt, når der sker ændringer i priserne på benzin og diesel. Selvom der dagligt sker mindre udsving, er der langt mellem de støre ændringer i listepriserne på benzin.

Men det seneste prisfald på benzin skiller sig ud. Tirsdag falder prisen på benzin med 28 øre og diesel med 17 øre. Listeprisen på benzin er altså faldet fra 12,70 kroner til 12,42 tirsdag.

Så stort et fald fra dag til dag er ifølge FDMs forbrugerøkonom ikke set siden februar 2013, hvor benzinen faldt med 0,45 øre.

- De fleste bilister er vant til, at benzinprisen stiger og falder. Generelt kan man sige, at hvis benzinprisen falder med en krone, så betyder det en besparelse på omkring 100 kroner per måned for en gennemsnitsbilist, siger Allan Skytte Christensen, forbrugerøkonom hos FDM.

Grunden til prisfaldet finder man ved at kigge på de internationale oliepriser. De er nu på 58 dollars per tønde, og det er det laveste, de har været de seneste tre måneder. Men det ser ikke ud til at være de sidste gode nyheder til bilisterne.

- Når man kigger på oliepriserne kan man sige, at det måske ikke er det sidste prisfald, vi ser i denne omgang. Der er i hvert fald grundlag for, at brændstofpriserne kan falde yderligere, siger Allan Skytte Christensen.