LIGE NU:

Besparelse på svømning kan koste liv

Det kan betyde flere drukneulykker, at børnene i Aalborg Kommune ikke længere får svømmetimer i folkeskolen, advarer fagfolk.

Når folkeskoleeleverne i Aalborg Kommune vender tilbage efter sommerferien, er det til et skoleskema uden svømmetimer. Byrådet har nemlig valgt at spare den obligatoriske svømmeundervisning i kommunens fjerdeklasser væk; En beslutning, der kan koste liv, lyder advarslen fra fagfolkene. 

I onsdags havde fjerde klasse fra Vaars/ Fjellerad Skole den allersidste svømmetime i Aalborg Kommunes folkeskoler - ikke bare for dette skoleår, men for altid. Politikerne i Aalborg Kommune har nemlig besluttet, at droppe svømmeundervisningen i folkeskolerne fra 1. august. På den måde forventer Aalborg Kommune at spare 2,8 millioner kroner om året. Beslutningen møder kritik fra både Rådet for Større Badesikkerhed og Danmarks Idræts-Forbund.

- Det her er noget, der handler om liv eller død. Vi lever i et land med store kystområder, og derfor er det vigtigt, at vi lærer at begå os i vandet, så vi kan undgå drukneulykker, siger udviklingschef i Danmarks Idræts-Forbund, Morten Mølholm Hansen.

Det samme frygter Michael B. Aller, formand i Rådet for Større Badesikkerhed:  

- I yderste konsekvens risikerer vi jo, at børn drukner, eller at de som voksne drukner, fordi de ikke har lært at svømme, siger han. 

Kommunerne er forpligtet til at undervise i svømning, men undervisningen må godt foregå på land. Men det er slet ikke godt nok, lyder det:

- Man kan ikke lære at svømme ved at få en teoretisk undervisning. Det ville være det samme som, hvis man kun fik teori-undervisning, når man skulle have kørekort. Det dur jo ikke, siger Michael B. Aller fra Rådet for Større Badesikkerhed.  

I Aalborg Kommune får eleverne mulighed for at komme på et kursus 14 dage i sommerferien. Derudover igangsætter Danmarks Idræts-Forbund sammen med Dansk Svømme Union i efteråret et pilotprojekt i Aalborg Kommune, hvor private svømmetrænere skal undervise bestemte skoleklasser. 

20210412-181351-L-1920x1279we

play De stikker og stikker: 75 procent af alle nordjyder er vaccineret

strejke 1

play 53 sygeplejersker skal undværes i Brønderslev: - Det er tæt på den samlede flok

hul (1)

play Charlottes hus har hul i muren: Nu vil kommune genhuse hende

310721 Vildsundbroen

play Broklap faldt ned: Nu er fejlen fundet

20210412-181351-L-1920x1279we

play De stikker og stikker: 75 procent af alle nordjyder er vaccineret

strejke 1

play 53 sygeplejersker skal undværes i Brønderslev: - Det er tæt på den samlede flok

Til forsiden

Til forsiden