LIGE NU:

Besparelser i beredskabet

Det kommunale beredskab i Nordjylland stod for få uger siden i forreste geled, da regionen blev ramt af massive oversvømmelser. Nu bliver de så belønnet med store besparelser.

Da Nordjylland omkring efterårsferien blev ramt af kraftige oversvømmelser, var det kommunale beredskab først til at rykke ud for at hjælpe de nordjyske borgere. Her få uger efter er der så besparelser på vej til de lokale helte.

7,5 million kroner skal der findes i budgettet i de nordjyske kommuner, og det er store indgreb i et i forvejen stramt budget.

- Det er altid nemt at sige, at der ikke er tale om håndører, når det drejer sig om en selv, men vi har i Nordjylland i forvejen et lille budget, så det vil helt sikkert få konsekvenser, siger Knud Børge Møller, der er beredskabschef i Hjørring Kommune.

Der er tale om en besparelse på femten procent i de samlede udgifter til det kommunale beredskab, og nyheden om at endnu et område må lider under sparekniven bliver modtaget med en stor portion skepsis af de nordjyske kommuner.

- Det er jo endnu en regning til bunken med regninger, og de skal alle sammen betales med den sæk penge, der i forvejen har det hårdt. Jeg tror, at det bliver svært at nå i mål med besparelserne, og det er ikke kun i Hjørring Kommune, siger borgmester Arne Boelt.

- De her besparelser, dem har vi været igennem for mange år siden, og det bliver ikke nemmere at gøre det igen. Vi har skåret ind til benet, og vi har effektiviseret. Vi er bange for, at vi ikke kan opretholde serviceniveauet for vores borger, siger Birgit S. Hansen, der er borgmester i Frederikshavn Kommune.

Besparelserne rammer alle regioner, og de er sat til at træde i kraft fra den 1. januar 2016.