LIGE NU:

Betaler 290.000 kroner tilbage

Borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade (Venstre), erkender, at kommunen har været for langt fremme i træskoene, når man har opkrævet et gebyr i forbindelse med ejendomsskatter. Pengene skal nu betales tilbage.

Det drejer sig om 290.000 kroner i gebyrer, som Jammerbugt Kommune har opkrævet i forbindelse med ejendomsskatter. Gebyret på fem kroner mødte tirsdag hård kritik, da advokat Poul Guldberg på TV2/Nord kaldte gebyrerne ulovlige.

Jammerbugt Kommune har tidligere forholdt sig til, at de havde en gebyrvejledning fra forbrugerombudsmanden, som gav dem ret til at opkræve de ekstra penge.

Efter et møde i dag, så erkender Mogens Gade, at kommunen ikke har ret til at opkræve gebyret på fem kroner.

- Vi har været for langt fremme i træskoene i forhold til opkrævningen af gebyrer ved ejendomsskatter. Det beklager vi og tager konsekvensen, siger Mogens Gade til TV2/Nord.

Tilbagebetalingen vil ske i forbindelse med opkrævningen af ejendomsskat ved 1. rate 2012. Hvordan borgere, som efterfølgende er fraflyttet kommunen, så kan få deres penge - og om kommunen vil betale renter af de 290.000 kroner, kan Mogens Gade umiddelbart ikke svare på.