LIGE NU:

Bevis på sundheden

Autismecenter Nord-Bo i Aabybro er nu officielt sundhedscertificeret. Samtidig er virksomheden med i opløbet om at blive kåret som Danmarks sundeste virksomhed.

En skridttæller i bæltet. En stillesiddende arbejdsdag, der aktiveres ved at hæve bordet. Små ting som i dag sker per automatik for Jesper Schmith. Og konkrete eksempler på hvordan fine målsætninger bliver til rutiner i hverdagen.

- Sundhed det er jo netop også at gå med en skridttæller, som jeg har på i øjeblikket, eller få sund mad til møderne og droppe sodavanden og meget andet. Det er blevet konkretiseret gennem det arbejde vi har gjort frem mod at blive sundhedscertificeret, fortæller forstanderen til TV2/Nord.

Arbejdet med at omdanne målsætningen om en sund arbejdsplads til konkrete ting i dagligdagen for de godt 100 medarbejdere begyndte for halvandet år siden. Og blev så belønnet mandag eftermiddag, da en repræsentant fra Dansk Firmaidræt uddelte prisen til Autismecenter Nord-Bo.

Da konkurrencen om at blive Danmarks sundeste virksomhed startede, var der 120 virksomheder med - og nu er der altså bare ti tilbage i opløbet. Vinderen, der kan kalde sig Danmarks sundeste virksomhed bliver kåret den 23. april