LIGE NU:

Biersted Plejecenter lukker

Så er beslutningen truffet. Plejecenteret i Biersted og også centeret i Vester Hjermitslev lukker.

Senest 1. januar 2015 lukker plejecentrene i Biersted og Vester Hjermitslev. Det besluttede et enigt Social- og Sundhedsudvalg i Jammerbugt Kommune onsdag.

- Det har været, en meget vanskelig beslutning - det har været afgørende for vores beslutning, at der er en meget faldende efterspørgsel på plejecenterboliger og dermed store udgifter til tomgangshuslejer. I 2014 forventes disse udgifter, at runde 4. mio. kr. Det er udgifter som vi kan bruge til forbedring af kvaliteten og indsatsen i ældreplejen - det er vigtigt at slå fast, at en ny plejecenterstruktur skal styrke kvalitet og faglighed i ældreområdet, siger udvalgsformand Ejler Winkel.

TV2/Nord har tidligere fortalt om borgere og pårørendes utilfredshed med kommunens planer om at lukke plejecenteret i Biersted. Blandt andet fordi man så sent som i november tilførte plejecenteret et rent demensafsnit. Siden har Ejler Winkel da også erkendt, at processen vedrørende den kommende plejehjemsstruktur ikke har været helt hensigtsmæssig, men at den afsluttende høringsproces og de dialogmøder politikerne har holdt i lokalområderne har været gode, og at budskaberne herfra var med ved bordet, da beslutningen blev truffet.

Forvaltningen går nu i gang med arbejdet med at finde fremtidig anvendelse af bygningerne i både Vester Hjermitslev og Biersted. En proces hvor borgerne fra lokalområdet vil blive inviteret til borgermøde og inddraget i drøftelserne.

Ejler Winkel understreger, at aktivitetscentret i Biersted ikke bliver lukket.

- Aktivitetscentret er et uundværligt tilbud i Jammerbugt kommunes aktivitetstilbud" slutter Ejler Winkel.