01:48

Politiet opfordrer bilisterne til at køre forsigtigt og holde afstand - især når de kører forbi et uheld. Foto: Jan Pedersen

1 af 2

Bilister kører for tæt

De nordjyske bilister skal være bedre til at holde afstand i trafikken, lyder det fra politiet efter to uheld torsdag morgen.

Et trafikuheld på motorvejen ved Støvring betød torsdag morgen, at der hurtigt opstod kø. Da bilisterne holdt i kø skete der endnu et uheld - denne gang et harmonikasammenstød. Uheldet skete angiveligt, fordi bilerne kørte alt for tæt på hinanden. Det fortæller Nordjyllands Politi.

- Som følge af det ene uheld, opstår der kø. Og det er i den kø, at det næste uheld - harmonikasammenstødet - så indtræffer, siger Bent Højgaard Hansen, der er vagchef hos Nordjyllands Politi,

En af dem, der var impliceret i harmonikasammenstødet, var lærerstuderende fra Aalborg Anne Dalum fra Aalborg. Hun slap med buler i bilens bagsmæk og kofanger.

- Jeg holder i en kø, og to biler bag mig kommer en tredje bil og brager ind i os alle sammen, siger Anne Dalum.

Heldigvis kom ingen kommet alvorligt til skade ved uheldene.

- Bilerne må jo have kørt alt for tæt, siden harmonikasammenstødet kunne ske, siger Anne Dalum.

Da der sker stadig flere følgeuheld af oprindelige uheld, opfordrer politiet nu bilisterne til ikke at køre for hurtigt, at være mere opmærksomme, men fremfor alt: At holde afstand.

- Vi ser alt for tit, at bilisterne bevidstløs bare kører efter de forankørende. Det skal man virkelig passe på med. Der er en tendens til, at der sker stadig flere følgeuheld af oprindelige uheld, siger vagtchefen.