Foto: Ivan Johan Hansen

Foto: Ivan Johan Hansen

Foto: Ivan Johan Hansen

Foto: Ivan Johan Hansen

Foto: Ivan Johan Hansen

Foto: Ivan Johan Hansen

Foto: Ivan Johan Hansen

Foto: Ivan Johan Hansen

Foto: Ivan Johan Hansen

1 af 9

BILLEDSERIE: Sjælden tvillingefødsel i Aalborg Zoo

I dagene mellem jul og nytår kom der tvillinger hos den sjældne sabel oryx antilope i Aalborg Zoo. [b]Se billederne af de søde små her. [/b]

I dagene mellem jul og nytår kom der traditionen tro flere kalve hos Aalborg Zoos sabel oryx antiloper. Denne gang var dog alligevel meget speciel idet ,der blandt kalvene var et sæt tvillinger. -

Det er første gang nogensinde vi her i Aalborg Zoo oplever, at der fødes tvillinger hos disse antiloper og på verdensplan sker det kun én gang ud af 100, så det er meget specielt, siger chefzoolog Jens Sigsgaard.

I sabeloryxflokken er der kommet ikke færre end 10 kalve indenfor de sidste 3 uger, så der er virkelig liv og glade dage i stalden i Den Afrikanske Landsby. Stalden er åben for publikum, så man kan se de mange kalve.

Den snehvide sabeloryx med de enorme, krumme horn er et af verdens mest udryddelsestruede dyr, og forsvandt faktisk helt fra naturen i 1980erne. Den levede oprindeligt i de hede, tørre halvørken og ørkenområder i Nordafrika, men deres smukke horn gjorde dem til yndet jagtbytte, og førte til, at de blev fuldkommen udryddet i naturen.

Heldigvis var der allerede sat store avlsprogrammer i værk i de store zoologiske haver, hvor også Aalborg Zoo deltog og stadig deltager, da det er den eneste danske zoo, der holder denne stærkt truede antilope. Senere er småflokke blevet sat tilbage i naturen i store indhegnede områder, hvor de beskyttes mod krybskytter.

Oryxen er meget hårdfør, og kan tåle, at dens kropstemperatur stiger til 45 C°. Den sveder nemlig ikke, for det koster dyrebart vand, og i stedet oplagrer den Solens varme i kroppen, og den hvide farve sørger for, at kaste meget af Solens lys tilbage. I naturen får den stort set alt det vand, den behøver, ved, at æde blade, græs og diverse frugter.

Se mange flere billeder af de søde tvillinger ved at trykke dig frem på pilene under billedet.