(Arkivfoto) Foto: Thomas Gaardsmand

Billigere sommerhuse til salg

Antallet af sommerhuse til salg stiger i foråret, og i år er de blevet billigere i Nordjylland.

Der er forår i luften, og det får traditionen tro sommerhusjægerne ud på markedet. Udbuddet af sommerhuse til salg er da også steget op til påske, og i Nordjylland er priserne faldet markant.

Ifølge Boligsidens Markedsindeks ligger kvadratmeterprisen i Nordjylland i gennemsnit på 12.350 kroner. Det er næsten 16 procent lavere end sidste år.

- De lave priser lige nu og det store udbud er et plus for sommerhuskøberne. Den fortsat lave rente gør også, at man stadig får mere sommerhus for pengene end for et par år siden, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Selv om priserne generelt er faldet, så skal sommerhuskøberne dog også forvente, at sælgerne til gengæld giver mindre afslag i priserne.

- Hvor man sidste år kunne forvente en gennemsnitlig kontant rabat på 118.960 kroner for sommerhuset på 80 kvadratmeter, er rabatten i dag skrumpet til 108.080 kroner, siger Birgit Daetz.

Med prisfaldet er også kommet et fald i antallet af dage, som det tager at sælge et sommerhus i Nordjylland. Salgstiden er faldet med 391 dage i forhold til samme periode sidste år.