Bladmand for retten tiltalt for momsfusk

PÅ onsdag begynder en retssag mod nordjysk bladmand, som anklageren kræver dømt for momsfusk for over en million. Foto: TV2/NORD (Arkiv)

En nordjysk medieudgiver skal onsdag møde i Byretten i Aalborg, hvor han tager plads på anklagebænken tiltalt for at have unddraget SKAT for over en million kroner i moms.

En sag om momsunddragelse tvinger nu en nordjysk bladudgiver til at møde i retten, hvor han er tiltalt for som ansvarlig direktør i et selskab at have unddraget SKAT for 751.779,72 kr. i moms, fremgår det af anklageskriftet.

Dette er sket ved, at han som direktør i selskabet fakturerede 3.758.898,58 kroner i løn til selskabet i første og andet kvartal i 2008.

Heraf udgjorde momsen 751.779,72 kroner, som i første omgang blev opgivet korrekt til SKAT, men efterfølgende blev annulleret på baggrund af to kreditnotaer uden reelt indhold, lyder tiltalen.

Han er derudover tiltalt for ikke at have angivet moms på alle huslejeindtægter for en udlejningsejendom i det centrale Aalborg i en periode fra den 1. januar 2008 til den 31. december 2012.

Herved blev SKAT unddraget yderligere 272.368 kroner i moms.

Retssagen begynder på onsdag.

Forsiden lige nu