Blandet modtagelse af energiforlig

Regeringens nye energiforlig får en blandet modtagelse i landsdelen. De hårdtprøvede barmarksværker er skeptiske, mens forliget samtidig betyder et startskud for et helt nyt stort biogasanlæg ved Vrå.

 

Præstbro kraftvarmeværk ved Dronninglund har i mange år været plaget af dårlig økonomi, men selv om de nu må droppe den dyre naturgas og fyrer med f. eks biomasse er de skeptiske. Nu overvejer de om de tør investere i en ny kedel til biomasse.
 

-Skal vi ud og optage lån, så vil vi have en opbakning fra byen om at de gerne vil blive i varmeværket, for vi har jo døjet med nogle udmeldelser, siger Per Smith, varmemester Præstbro Kraftvarmeværk Amba til TV2/NORD.
 

Anderledes glæde er der over forliget hos GrønGas A/S ved Hjørring. Forliget betyder startskuddet for et nyt biogasanlæg ved Vrå til omkring 100 millioner kroner.
 

-Det betyder, at det vi har arbejdet med siden 2010, det nu bliver muligt. Vi kan sælge gassen direkte til gas nettet og det bliver sidestillet med el-produktion. Det gør at vi kan komme i gang nu, siger Jens Peter Lunden, formand for GrønGas A/S til TV2/NORD.