00:34

Foto: TV2/Nord

1 af 2

Bogholder snød for fem millioner kroner

Formanden for Vrå Varmeværk har fået de første meldinger om det bedrageri, som en kvindelig bogholder er mistænkt for at have begået på varmeværket siden 2005.

Ivan Larsen, der er formand for Vrå Varmeværk, fik de seneste tal i formiddags omkring det bedrageri, som en tidligere bogholder har begået på varmeværket.

- Jeg vil skyde på, at det lander omkring de fem millioner kroner, siger Ivan Larsen til TV2/Nord.

Sidst i februar opdagede man, at den kvindelig bogholder på Vrå Varmeværk ikke havde orden i papirerne. Siden er sagen blevet undersøgt af varmeværkets revisorer og Vrå Sparekasse. De har oplyst til formanden, at bedrageriet er foregået siden 2005. De seneste tre år har bogholderen angiveligt forfalsket papirer fra banken. Hvad der er sket der forinden er endnu ikke afklaret.

Formanden for varmeværket fortæller til TV2/Nord, at han så sent som mandag har fået en melding om, at den tidligere bogholder ikke kun har hevet penge ud af varmeværket. Hun har også sendt penge den anden vej og betalt nogle af varmeværkets regninger af sin egen lomme.

- Det er rystende, og jeg har det skidt med det. Det er ubehageligt, for vi har jo selvfølgelig haft tillid til hende, siger Ivan Hansen.

Så snart bestyrelsen bag Vrå Varmeværk har fået det fulde overblik over, i hvilket omfang der er begået svindel, vil man indkalde borgerne til et orienteringsmøde.