01:09

Bokser har fire dage til at smide fire kilo: Sådan gør han det

Mindre mad, mindre drikke, ubehageligt varme bade og en såkaldt sveddragt er blandt redskaberne når Dennis Ceylan skal ned på sin målvægt.

Elitesportsudøver er dedikerede - ingen tvivl om det. Men få er så dedikerede som professionelle boksere, der piner sig selv både i ringen hvor knytnæver flyver mod ansigt, mave, nyrer og resten af kroppen, men også i forberedelserne til en stor kamp.

Således skal Dennis Ceylan, der lørdag bokser sin første titelkamp til Nordic Fight Night i Frederikshavn, tabe sig omkring fire kilo inden indvejningen på fredag.

Vægten viser nemlig cirka 61 kilo, men som fjervægtsbokser må han maksimalt veje 57,153 kilo.

Sammen med Per Malmberg, der er direktør i Arena Nord, hvor Nordic Fight Night skal holdes lørdag, var Dennis Ceylan mandag i Nordjylland LIVE, hvor han blandt andet delte opskriften på det ekstreme vægttab, han nu står overfor.

- Det handler om at spise mindre, drikke mindre, træne lidt mere og svede igennem. Jeg plejer at lægge mig i et rigtig, rigtig varmt - ubehageligt varmt karbar for at få pulsen op og få svedt igennem, fortalte han blandt andet.

- Derudover har vi det vi kalder en sveddragt. Det er en sort affaldssæk hvor der er lukket helt af, så din hud ikke kan ånde. Du skaber faktisk en slags sauna og så pelejer jeg at lægge mig under en dyne, hvor jeg pakker mig ind, fortalte Dennis Ceylan videre inden han frarådede andre at følge hans eksempel.

- Det er virkelig ubehageligt, og man skal have nogen til at holde øje med sig.

Dennis Ceylan forsikrer dog, at han har helt styr på den ubehagelige proces.

Kampen lørdag er den største til denne syvende udgave af Nordic Fight Night i Frederikshavn, og mens Dennis Ceylan, der er ubesejret i 18 kampe er sikker på, at han tager EBU-bæltet med hjem, er Per Malmberg sikker på, at det bliver en fantastisk aften.

- Det er stort og giver masser af opmærksomhed på Frederikshavn og på Arena Nord. Der er direkte TV, masser af overnatninger i byen. Det er skidegodt for os, siger Per Malmberg.

- Det er vores syvende udgave af Nordic Fight Night, og vi har et fortrinligt samarbejde med Team Sauerland (Ceylans promoter red.). Nu kom der så for første gang en rigtig titelkamp til Dennis, og selvfølgelig skal han bokse i Frederikshavn. Det var der, han boksede sin første kamp som professionel.

Dennis Ceylans modstander er britiske Ryan Walsh. 

Da Dennis Ceylan i december 2015 mødte Walter Estrada til Nordic Fight Night i Brøndby, sejrede han sikkert. Foto: Mathias Løvgreen Bøjesen, Scanpix