Bølge af indbrud mod banker

01:49

Foto: Thomas Gaardsmand

1 af 2

Alene i den sidste uge har 8 nordjyske sparekasser og banker haft ubudne gæster efter lukketid. Og alt tyder på, at tyvene er gået målrettet efter pengeinstitutternes mønttællemaskiner.

Torsdag nat gik det ud over Sparekassen Himmerlands afdeling i Farsø, hvor overvågningskameraet taler sig eget sprog. Afdelingsleder Johna Mathiasen fortæller.

- De har udvalgt det vindue, som ligger nærmest maskinen, og da de får vinduet brækket op går den ene tyv direkte derhen for at se om der var penge.

Siden nytår har 12 nordjyske banker og sparekasser haft indbrud, og tyvene er næsten hver gang gået tomhændede hjem. Møntmaskinerne er nemlig tømt, når personalet går hjem.

Vagtchef ved Nordjyllands Politi Per Vagn Nielsen siger:

- Fremgangsmåden er hver gang næsten den samme. De bryder ind ved hjælp af et koben og forsøger så at brække møntmaskinen op, hvis den er låst.

Ifølge Per Vagn Nielsen er det ikke de mest begavede tyve, der er på spil. Når man begår indbrud i en bank eller sparekasse kan man nemlig være sikker på, at blive fanget af et overvågningskamera.

- Vi har gode billeder af dem alle sammen, så jeg tror nok vi skal få fat i dem før eller siden, siger vagtchefen til TV2 Nord.

Forsiden lige nu