Foto: Thomas Gaardsmand

Boligjobordning også for sommerhuse

Regeringen, Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance er blevet enige om at genindføre Boligjobordningen med fuld virkning i 2013 og 2014. Den udvides samtidig til at omfatte sommer- og fritidshuse med virkning fra 22. april 2013.

Og netop udvidelsen med sommer- og fritidshuse kan vise sig at blive en gevinst for Nordjylland.

- Det er der ingen tvivl om. Jeg tror, alle de steder hvor der er mange sommerhuse, som her i Nordjylland og i Vestjylland, der kan det give en masse ekstra arbejdspladser. For nu bliver der mulighed for at lave forbedringer på sommerhuse og trække det fra, som på ens egen bolig, siger folketingsmedlem Lene Espersen (K) til tv2nord.dk.

Formanden for Dansk Byggeri i Nordjylland, Knud Kristensen er enig med Lene Espersen i, at netop tilføjelsen af sommerhuse, får stor betydning for Nordjylland.

- Det er jo i vores yderområder, der ligger flest sommerhuse, og det er netop der, hvor der er behov for at stimulere væksten, så vi også kan få skabt arbejdspladser og lærepladser der. Derfor er jeg meget tilfreds med, at ordningen er blevet udvidet, siger Knud Kristensen.

Dansk Byggeri vurderer at Boligjobordningen kan give op mod 500 nye arbejdspladser i Nordjylland.

Boligjobordningen: Se her hvad du kan trække fra i skat

Med genindførelsen af boligjobordningen kan danskerne få fradrag for følgende ydelser for op til 15.000 kroner om året:

Rengøring:
Vask og aftørring af flader i boligen, rengøring af toilet og bad, støvsugning, gulvvask og boning, opvask som led i anden rengøring, rensning eller vask af tæpper, gardiner, persienner samt indendørs og udendørs vinduespudsning.
Børn: Pasning og transport af børn til og fra daginstitution, skole, fritidsklub eller fritidsaktivitet.
Havearbejde: Græsslåning, hækklipning, lugning, beskæring af buske og træer og snerydning.
Udvendigt på huset: Reparation, renovering, udskiftning og isolering af tag, tagrender og afløb, reparation og udskiftning af yderdør, vinduer/ruder og terrassedør, reparation, maling og isolering af ydervæg, installation af solfangere og solceller, fornyelse eller etablering af dræn, forbedringer af boligens tilgængelighed for handicappede samt radonsikring.
Inde i huset: Fornyelse og reparation af køkken, bad og gulv, brandsikring inklusiv nettilsluttede røgalarmer, installation eller forbedring af ventilation, installation eller reparation af afløbs- og vandinstallationer, fornyelse eller reparation af elinstallationer, maler- og tapetserearbejde, udskiftning eller reparation af olie- og gasfyrskedler og varmeanlæg, installation eller udskiftning af varmestyringsanlæg og udskiftning eller reparation af fjernvarme elementer, installation af varmepumper, herunder jordvarmepumper.


Kilder: www.boligjob.dk, www.bolig-job-ordning.dk, Finansministeriet