LIGE NU:

Bookinger vælter ind efter grænseåbning

Tyskere, nordmænd og islændinge kan igen rejse på ferie i Danmark fra 15. juni. En melding, der skaber jubel i den nordjyske turistbranche, hvor bookingerne tikker ind.

Der gik kun få øjeblikke fra pressemødet, hvor det blev meldt ud, at turister fra Tyskland, Norge og Island snart kan rejse til Danmark igen, før bookingerne begyndte at tikke ind ved Toppen Af Danmark – Feriehuse.dk.  

14 dage, 14 dage, 14 dage og 21 dage lød de første fire bookinger på.

- Folk har siddet klar ved tasterne. Det er meget, meget positivt, siger afdelingsleder for feriehuse ved Toppen af Danmark, Bent Christensen.

Det samme oplevede sommerhusudlejningsbureauet Sol & Strand. Mange turister fra især Tyskland har siddet klar med tilgodebeviser, fordi deres ophold i første omgang blev ombooket.

- Det har været ventet med stor spænding. Det har en kæmpe betydning, at grænserne åbner til især Tyskland og Norge åbner igen. Det er lande, der er rigtigt vigtige for den nordjyske turisme, siger administrerende direktør Per Dam.

Som en ko, der er kommet på græs

Ved Turisthus Nord kan turistdirektøren ikke få armene ned efter nyheden om, at det igen er muligt for tyske, norske og islandske turister at tage på ferie i Danmark fra 15. juni.

- Jeg er simpelthen helt oppe at køre af ekstase. Vi har gået og ventet på at få en afklaring, og med det samme, den kom, begyndte bookingerne at komme fra Tyskland og Norge. Det er mega fedt. Jeg er som en ko, der er kommet på græs, siger turistdirektør René Zeeberg.

Indrejse fra Norge, Tyskland og Island

Norge åbner for rejser til Danmark

Det er bare to uger siden, at den norske statsminister Erna Solberg sagde til nordmændene på at pressemøde, at de skulle forberede sig på at holde sommerferie i Norge. En katastrofal udmelding, lød det fra en rystet René Zeeberg.

Fredag var meldingen dog en anden. Samtidig med at Mette Frederiksen afholdte pressemøde, var der også pressemøde i Norge, og her kunne Erna Solberg så fortælle, at Norge åbner for rejser til Danmark.

- Jeg er virkelig glad på vegne af turismeerhvervet, som forhåbentlig kan komme igennem 2020 med skindet på næsen, siger René Zeeberg.

Turisterne forlænger sæsonen

Ved Toppen af Danmark – Feriehuse.dk har man i år fået flere bookinger fra danskere end normalt. Og med de mere åbnede grænser kan sæsonen strækkes over en længere periode.

- Tyskerne kommer gerne i august og september og er gode til at gøre sæsonen ekstra lang, siger en glad Bent Christensen.

quote Jeg er som en ko, der er kommet på græs.

René Zeeberg, Turisthus Nord

- Vi er vilde med at samle folk og tage imod gæster og vise dem vores landsdel. Det er det her, vi har ventet på, siger René Zeeberg.

Ved Sol & Strand så direktøren gerne, at grænsen til Tyskland blev åbnet med det samme - men:

- Det har været en forløsning at få en melding. Vi er lettede over at få klarhed. Så må vi se, om det lykkes at finde en løsning med Sverige. Vi ser også gerne, at man finder en løsning for Holland, som også er et stort marked, siger Per Dam.

60_percent

play Men In Black demonstrerer i Aalborg: - Når uret bliver ret, bliver modstand en pligt

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

60_percent

play Men In Black demonstrerer i Aalborg: - Når uret bliver ret, bliver modstand en pligt

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

Til forsiden

Til forsiden