Boom hos retshjælpen

I starten af 2014 har De Jurastuderendes Retshjælp i Aalborg fået tre gange så mange henvendelser som sidste år.

De Jurastuderendes Retshjælp i Aalborg har oplevet et boom i antallet af gæster, der gerne vil have hjælp til deres retslige stridigheder.

En optælling fra de seneste to måneder viser en fremgang på 200 procent i forhold til sidste år.

- Der er ingen tvivl om, at jo mere udbredt kendskabet til os bliver, jo flere henvendelser får vi. Advokatvagten oplever en enorm søgning og kan ikke nå at svare på alle de henvendelser de får. Det kan vi heldigvis nå endnu. Hvis man henvender sig til os, så får man svar inden for ca. 1 uge, hvis vi ikke umiddelbart kan svare på henvendelsen - så har sagen været diskuteret på et møde mellem flere retshjælpere, siger retshjælpsleder Mads Nysom Petersen.

Retshjælpen i Aalborg blev startet i efteråret 2011, og De Jurastuderendes Retshjælp er den eneste uafhængige retshjælp i Nordjylland. De studerende har oplevet, at flere andre kommuner har vist interesse for at få retshjælp udenfor Aalborg.

- Vi får enormt positive tilbagemeldinger fra vores rådsøgende. Vi ser det som vores opgave, at vise folk retningen med deres sag, men ikke at føre sagen for dem - det kan vi slet ikke. Det er da en kæmpe kado for vores arbejde, at så mange har henvendt sig de første måneder i 2014, men vi tror, at der er endnu flere derude, som kan bruge vores hjælp, siger retshjælpsleder Randi Balleby.

Retshjælpen har 25 frivillige, som alle er jurastuderende på Aalborg Universitet. I øjeblikket kan man møde retshjælpen i Retten i Aalborg, FOAs lokaler i Brønderslev, Trekanten i Aalborg Øst og pr. telefon.