Bor der fremmede på din adresse?: Sådan tjekker du det

Et ægtepar fra Elling har oplevet, at en ungarsk kvinde registrerede bopæl hos dem, uden de vidste det. Her kan du læse, hvordan du tjekker op på, om det samme er sket for dig.

Ægteparret Petsy og Gijsberthus Ouwehand Norðberg har fornyelig været udsat for, at en 31-årig ungarsk kvinde forfalskede et dokument og brugte det som bevis for, at hun har bopæl hos familien. Formentligt for at få et dansk CPR-nummer og også til at få ophold i Danmark.

Nu kæmper ægteparret i Elling ved Frederikshavn for at få kvinden slettet fra adressen, men det er ikke så nemt. Men hvordan undgår man at havne i samme situation som ægteparret, og hvordan tjekker man, at man ikke er blevet udsat for det samme?

På borger.dk kan du selv se, hvad der er registreret om dit CPR-nummer. Her kan du for eksempel også se, hvilke virksomheder og offentlige myndigheder, der abonnerer på dit CPR-nummer, for eksempel uddannelsesinstitutioner, kommuner, banker eller forsyningsselskaber.

Hvis du ikke er interesseret i, at en virksomhed stadig har dine CPR-oplysninger, er det også på borger.dk, du kan finde en blanket, som du kan bruge til at anmode virksomheden om at slette dine oplysninger.

Du har i udgangspunktet altid ret til at få at vide, hvad der står om dig i et offentligt register.

Du skal selv henvende dig hos din kommune, hvis du vil vide, om andre personer er registreret på din adresse. Du kan enten lave en digital beboerforespørgsel eller henvende dig i Borgerservice. Det koster som regel et mindre gebyr. Derudover skal du kunne dokumentere, at du er ejer af boligen. 

Ægteparret her fra Elling oplever i øjeblikket at en ukendt ungarnsk kvinde har fået myndighedrene til at tro på, at hun bor hos dem i deres hus

 


Seneste nyt

fra Nordjylland