Borgere i oprør over skolevej

01:41

Foto: Daniel Mikkelsen

1 af 2

Børnene i Arentsminde må ikke længere køre med skolebussen - det betyder flere farlige udfordringer for børnene, inden de når frem til skolen i Brovst.

For et år siden måtte den lille by Arentsminde i Jammerbugt Kommune se den lokale skole lukke. I stedet for den lille landsbyskole måtte børnene drage til Brovst Skole. Dengang var beboerne i Arentsminde ikke meget for ideen, men efter et år på Brovst Skole er der udbredt tilfredshed med løsningen.

Det var dog kun indtil skolestarten i går, mandag. Pludselig var den bus, der skulle fragte børn til og fra skole, ikke længere sat til at have børnene, der bor i Arentsminde, med. De skal i stedet køre med en rutebil, og altså i langt højere grad end tidligere ud i trafikken.

- Det er en kæmpe udfordring for børnene. I Brovst skal de selv gå ned til bussen, her skal de vente på hovedvejen, hvor bilerne suser forbi. Når de står 20-25 børn der, så kan der hurtigt ske farlige ting, når de skal stå der og vente i op til 45 minutter, siger Asger Møller Madsen, der selv er far til to børn fra Arentsminde.

Samme scenarie gentager sig, når børnene stiger af bussen i Arentsminde. Her skal de stige af bussen og direkte ud på cykelstien. Herfra skal de så igen krydse den stærkt befærdede hovedvej uden hjælp fra hverken lyskryds eller fodgængerfelt.

- Vi har forsøgt at gardere os ved at sikre taxa til de to yngste årgange på skolen. Men vi skal også sikre os et ens niveau i hele komunen. Derfor kan det måske virke som en forringelse for beboerne i Arentsminde, men alle skal jo gerne have den samme service, siger Søren Brink (K), der er formand for Børne- og familieudvalget til TV2 Nord.

TV2 Nord var tirsdag med børnene på vej hjem fra skolen i Brovst. Du kan se hele reportagen i vores udsendelse kl.19.30.

Forsiden lige nu