LIGE NU:

Borgmester i modvind

Rebild Kommunes borgmester har meldt ud, at hun ikke længere tillid til dele af sin forvaltning. Nu kritiseres Anny Winther for at løbe fra sit ansvar.

Både formanden for socialrådgiverne i Nordjylland og folketingspolitiker Per Clausen (Enh.l) løfter pegefingeren overfor Rebild Kommunes borgmester, Anny Winther (V). Det sker, efter hun i dagens udgave af Nordjyske Stiftstidende har meldt ud, at hun har mistet tilliden til dele af sin forvaltning efter den såkaldte Rebild-sag.

- Med det jeg har oplevet i den her sag, er der rokket ved den tillid, jeg plejer at have til medarbejderne, siger Anny Winther til Nordjyske Stiftstidende.

Hun understreger, at langt de fleste medarbejdere i Rebild Kommune hver dag gør en kæmpe arbejdsindsats, men en lille gruppe medarbejdere er kommet i søgelyset.

- En mindre gruppe medarbejdere er nu skyld i, at vi skal til at se med mere vagtsomme øjne på det, der foregår på det her område, siger Anny Winther, der ifølge Nordjyske Stiftstidende henviser til de medarbejdere, som sagsbehandler på det specialiserede børne- og ungeområde.

Den udmelding møder nu voldsom kritik. Enhedslistens Per Clausen mener, at Anny Winther løber fra sit ansvar som borgmester.

- Kommunens ledelse kan ikke fralægge sig ansvaret for så omfattende fejl, som dem, der er sket i Rebild Kommune. Derfor ville det klæde Anny Winther selv at påtage sig et ansvar. I stedet leder hun nu efter syndebukke længere nede i systemet for at redde sin egen politiske karriere, siger folketingsmedlem Per Clausen.

Han bakkes op af formanden for socialrådgiverne i Nordjylland, Mads Bilstrup, der kalder det uacceptabelt, at borgmesteren med hans ord hænger medarbejderne ud. Det skriver P4 Nordjylland.

- Det er første gang jeg hører om en borgmester, der går ud og vil placere et ansvar hos den ansatte. Det er ikke acceptabelt, absolut ikke acceptabelt, siger Mads Bilstrup til P4 Nordjylland.