Borgmester krydser fingre for OW Bunkers overlevelse
Foto: TV2/Nord
Det vil koste 300 arbejdspladser i Nørresundby, hvis OW Bunker går konkurs. Borgmester i Aalborg håber det bedste.
Hvis det ikke lykkes brændstofselskabet OW Bunker at få penge i kassen og dermed undgå konkurs, vil Nørresundby miste en stor og vigtig arbejdsplads.
Borgmesteren i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen (S), krydser fingre på rådhuset.
- OW Bunker er en arbejdsplads, som vi er rigtig glade for og meget stolte af, så jeg håber naturligvis inderligt, at OW Bunker også er der fremover, siger borgmesteren om Aalborg-virksomheden, som er blandt verdens største inden for salg af skibsbrændstof - såkaldt bunker.
Topledelsen og bestyrelsen i OW Bunker kæmper for at rejse penge, så virksomheden kan fortsætte helt eller delvist.
Selskabets banker har lukket kassen i, efter at OW Bunker har lidt store tab blandt andet efter massive prisfald på olie og en svindelsag i et datterselskab i Singapore. Samlet står OW Bunker til et anslået tab på 1,6 milliarder kroner. Egenkapitalen er formentlig tabt.
OW Bunker har mere end 600 ansatte i hele verden, og ifølge borgmesteren er omkring 300 af de ansatte placeret i Nørresundby, hvor selskabets hovedkvarter ligger.
Og OW Bunker spiller en vigtig rolle i lokalsamfundet, siger borgmesteren.
- Det er en stor og stærk virksomhed, som har været med til at skabe arbejdspladser til mange mennesker, så selvfølgelig har den en stor betydning, siger Thomas Kastrup-Larsen.
Borgmesteren er dog fortrøstningsfuld over for udsigten til at få OW Bunkers ansatte i nye job, hvis det værst tænkelig skulle ske, og OW Bunker må bukke under.
- Vi håber inderligt, at OW Bunker kommer til at fortsætte som virksomhed, men vi vil under alle omstændigheder fortsat have et bredt og stærkt erhvervsliv i kommunen, selvom det skulle ske, siger han.
OW Bunker blev oprettet i 1980 som et datterselskab af skibsprovianteringsfirmaet Ove Wrist & Co. i Aalborg.
OW Bunker havde i alt 622 ansatte fordelt i hele verden ved udgangen af 2013. Heraf arbejdede 61 procent i Nordeuropa inklusiv Danmark, oplyser selskabet.