Seneste nyt:

Borgmester på Facebook: Vi har forsøgt at hjælpe Im

Borgmester Mogens Gade (V) fra Jammerbugt Kommune har skrevet et fyldigt indlæg på Facebook på baggrund af sagen om udvisningstruede Im og Suthida Nielsen.

Her beskriver han, at han og Jammerbugt Kommune har forsøgt at hjælpe familien med at undgå en udvisning.

- Jeg nærer stor sympati for Suthida Nielsen og hendes datter Im - Manden og faderens død er årsag til, at mor og barn helt urimeligt og helt grotesk skal hjemsendes. Suthida gør og har gjort alt det, som en god dansk statsborger skal gøre. Det kan dokumenteres, at familien har stærkere tilknytning og stærkere relationer her i Danmark end i Thailand, skriver Mogens Gade.

Jammerbugt Kommune har i forløbet hjulpet med at søge en selvstændig opholdstilladelse og med at skrive til justitsministeriet for at klage over afslaget på opholdstilladelsen.

Som person og som kommune er vi meget berørt over situationen, og jeg forsøger forskellige ting blandt andet i forhold til det politiske og det administrative system - der er mange der lægger pres. Dette ikke for at fremhæve mig selv - dette blot for at pointere, at Jammerbugt Kommune og heller ikke undertegnede har siddet på hænderne eller sidder på hænderne. For det er nemlig grotesk, at Danmark vil hjemsende en velfungerende familie, som hører til i Danmark, skriver borgmesteren.

Der er dog foreløbig intet, der tyder på, at indsatsen bærer frugt.