Foto: Arkiv

Borgmester: "Vi går ikke i sort"

Frederikshavns borgmester Lars Møller nægter at gå i sort over, at byen med et har mistet op mod 100 arbejdspladser, da virksomheden Thorøs nu er gået konkurs.

Thorø's konkurs kommer samtidig med, at 35 ansatte på en anden af byens markante arbejdspladser MAN Diesel netop har fået fyresedlen.

- Det går faktisk rigtigt godt mange steder i Frederikshavn, og jeg vil have lov til at være optimistisk på vegne af de mange virksomheder primært inden for det maritime, der klarer  sig godt og udvider. Det er uheldigt, at Thorøs er lukket, og  det er beklageligt for de mennesker, det går ud over, men vi er nødt til at se det som helhed, og der har vi altså i Frederikshavn arbejdet os op på nu at have lige så mange arbejdspladseri dag som i 2209, siger borgmester Lars Møller.

Han erkender, at mange af de virksomheder, der ansætter folk, går efter faglært arbejdskraft, og flere steder endda akademisk uddannede, hvilket betyder, at der er et særligt pres på arbejdssituationen for ufaglærte.

- Vi har et problem med folk, der ikke har fået en uddannelse, og det er noget vi skal løse i fællesskab, siger Lars Møller.