Borgmesterkandidat: Store lån er nødvendige

56:45

1 af 2

Gælden i Jammerbugt Kommune er fordoblet på fire år. - Vi har en fornuftig økonomi, sagde Mogens Gade under aftenens valgdebat.

10 spidskandidater var mandag aften i ilden til den sjette af TV2/Nords i alt 10 valgdebatter. Et af aftenens emner var kommunens økonomi.

Med fra Nørhalne var Mogens Jørgensen, der fik stillet spørgsmålet af Henrik Pallesen: Fortsætter tendensen med at fordoble kommunens gæld på en periode?

I debatstudiet i Aabybro var der dog ingen, der var klar til at stoppe kommunens investeringer.

- Vi bliver aldrig rige, men vi har en fornuftig økonomi, sagde Mogens Gade, der blev bakket op af sin rival til borgmestertitlen Jens Christian Golding.

- Vi kan ikke stå helt stille, og vi må låne os til udvikling.

I øjeblikket er to store projekter undervejs. DGI Huset og den nye skole i Aabybro og det er ifølge Søren Brink fra SF sådanne anlægsprojekter, der skal trække nye borgere til kommunen.

Du kan genopleve debatten som tweets nedenfor.

Tirsdag er det Mariagerfjord Kommunes spidskandidater, der krydser klinger. Se med på TV2/Nord fra klokken 19.30.

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");

Forsiden lige nu