Foto: Per Frank Paulsen

Børn bruges til chikane: Sættes til at hamre på vinduer

En opdatering på Facebook opfordrer borgere i Thy til at holde øje med en bordeauxrød bil, som er blevet brugt ved flere tilfælde af chikane.

Søndag omkring klokken 15 lagde Karina Smed Pedersen fra Hundborg vest for Thisted en opdatering på Facebook. Siden er den blevet delt over 1200 gange.

Opdateringen opfordrer borgerne i Thy til at holde øje med en bordeauxrød Peugeot Berlingo, der søndag parkerede ved Karina Smed Pedersen og hendes kærestes ejendom.

Ud af bilen løb fem udenlandske børn mellem cirka otte og 14 år op til huset, hvor de begyndte at hamre på vinduerne.

- Min kæreste og datter på fire år er hjemme og bliver forskrækkede over den pludselige larm. Min kæreste går op i soveværelset på første sal, så han kunne se, hvad der sker og åbner vinduet, skriver Karina Smed Pedersen på Facebook.

Hendes kæreste ser så en voksen udenlandsk mand stige ud af den bordeauxrøde bil. Han råber på engelsk efter penge.

Det fortsætter han med selvom Karina Smed Pedersen kæreste råber, at han ikke har nogle penge. Først da han siger, han vil ringe til politiet kalder manden de fem børn tilbage.

- Alle børnene løber tilbage i bilen og de kører derfra med hjulspind, skriver Karina Smed Pedersen.

Ved lokalpolitiet i Thisted bekræfter man at man har fået en anmeldelse om episoden og man er meget interesseret i at tale med de personer i bilen, som man betegner som romaer.

Ifølge lokalpolitiet betegnes episoden i anmeldelsen som chikane, men det kan også betragtes som tiggeri.